Hvordan lage en spilleliste på YouTube

En YouTube-spilleliste er den beste måten å lage en skreddersydd liste som inneholder favorittvideoene dine. Du kan gruppere videoer sammen etter kanal eller interesse, samt dele spillelisten din for andre å bruke eller redigere.

Det meste av innholdet på YouTube kan legges til i en spilleliste, men det er noen unntak. Hvis du vil legge til "laget for barn" -videoer i en YouTube-spilleliste, har du lykke til da disse videoene er begrenset på grunn av de amerikanske COPPA-reglene, designet for å beskytte barn og ikke kan legges til.

RELATERT: Hvorfor YouTube-videoer "Made for Kids" har begrensede funksjoner

Opprette en ny YouTube-spilleliste

Hvis du vil lage en ny YouTube-spilleliste, må du først finne en video du vil legge til, og deretter bruke den videoen til å lage spillelisten din. Trinnene for å gjøre dette varierer litt for nett- og mobilbrukere.

På YouTube Web

For å opprette en ny YouTube-spilleliste på YouTube-nettstedet, finn og åpne den første videoen du vil legge til.

Under videoen er de forskjellige alternativene for å gi tilbakemelding med likes og dislikes, samt å dele eller lagre videoen. Klikk på "Lagre" -knappen for å fortsette.

I "Lagre til" -boksen kan du enten lagre videoen i spillelisten "Se senere", til en annen spilleliste eller til en ny spilleliste.

Klikk på "Opprett en ny spilleliste" for å begynne å opprette en ny spilleliste.

Legg til et navn på spillelisten din i "Navn" -boksen. Du kan maksimalt bruke 150 tegn til dette.

Du må også bestemme personvernnivået for den nye spillelisten din. Du kan sette dette til offentlig (slik at alle kan søke etter og se det), ikke oppført (la det være offentlig, men skjule det fra søk) eller privat (bare du kan se eller finne det).

Når du er fornøyd med alternativene dine, klikker du på "Opprett" for å legge til spillelisten.

Videoen du lagret, blir umiddelbart lagt til spillelisten som den første videoen, som du deretter finner i YouTube-biblioteket ditt ved å klikke "Bibliotek" fra menyen til venstre.

Du finner også spillelisten oppført med navn noen få trinn under dette, under spillelisten "Se senere" i menyen til venstre. Ved å klikke på denne lenken vil du ta deg direkte til spillelisten.

På Android, iPhone og iPad

Å lage en spilleliste er en lignende prosess i YouTube Android-, iPhone- og iPad-appene.

Du må først åpne en passende video og deretter trykke på "Lagre" -knappen under den.

Som standard vil YouTube legge til dette i den sist opprettede spillelisten, eller spillelisten "Se senere" hvis du ikke har noen andre spillelister tilgjengelig.

Et varsel vises nederst på skjermen. Trykk på "Endre" -knappen for å redigere lagringsplasseringen hvis du vil legge den til en ny spilleliste i stedet.

I alternativmenyen "Lagre video til", trykk på "Ny spilleliste" -knappen øverst til høyre.

Oppgi et navn på spillelisten din, og sett deretter personvernnivået til offentlig, unotert eller privat.

Trykk på "Opprett" for å lagre valget ditt.

Når videoen er lagret, blir den lagt til i den nye spillelisten din.

Du kan også gjøre dette for flere videoer ved å velge "Bibliotek" -fanen i bunnmenyen. Derfra trykker du på "Ny spilleliste" -knappen.

En liste over videoene du nylig har sett på, vises her. Trykk på avkrysningsruten ved siden av videoen (eller videoene) du vil legge til, og velg deretter “Neste” -knappen.

Alternativene for å navngi den nye spillelisten din vises. Oppgi et navn og angi passende personvernnivåer (offentlig, unotert eller privat), og trykk deretter på "Opprett" for å lagre spillelisten.

Enten du bestemmer deg for å lage en spilleliste under videoavspilling eller fra YouTube-biblioteket ditt, vil spillelisten din være synlig i biblioteket.

Legge til eller fjerne videoer fra en YouTube-spilleliste

Hvis du har en eksisterende YouTube-spilleliste tilgjengelig i biblioteket ditt, kan du legge til eller fjerne videoer til det når som helst ved å følge lignende trinn til metoden ovenfor.

På YouTube Web

Når du klikker "Lagre" under en YouTube-video, vises en liste over spillelister du har opprettet eller abonnerer på. Hvis du ikke har opprettet eller abonnerer på noen andre spillelister, vil bare din "Se senere" -spilleliste være synlig her, sammen med knappen "Opprett en ny spilleliste".

Hvis du har en annen spilleliste tilgjengelig, vil denne imidlertid være synlig under spillelisten "Se senere" med navnet du (eller spillelisteoppretteren) oppga.

Du kan trykke på avkrysningsruten ved siden av denne for å umiddelbart legge til videoen i spillelisten. (Avkrysningsruten blir blå.) Hvis du vil fjerne den fra spillelisten, trykker du på avkrysningsruten for å fjerne den.

Når du er ferdig, klikker du på “X” -knappen øverst til høyre for å lukke menyen. YouTube lagrer eller fjerner videoen automatisk fra spillelisten din, avhengig av valget du tok.

På Android, iPhone og iPad

For brukere av Android, iPhone og iPad, ved å trykke på "Lagre" -knappen under en video som spilles (eller "Lagret" hvis videoen allerede er lagret i en spilleliste) vises de tilgjengelige spillelistealternativene.

Hvis du vil lagre videoen i spillelisten, trykker du på avkrysningsruten ved siden av spillelistenavnet.

Når en video er lagt til i en spilleliste, blir avkrysningsruten blå med en hvit rute i midten. For å fjerne den i stedet, trykk på denne avkrysningsboksen for å fjerne det blå krysset.

Når du er ferdig, trykker du på “Ferdig” for å lagre og gå ut av menyen.

Vise, redigere og slette YouTube-spillelister

YouTube-spillelister er synlige i YouTube-biblioteket ditt. Herfra kan du se og spille av spillelistene dine, endre innstillingene eller slette dem helt.

På YouTube Web

Hvis du bruker YouTube på nettet, klikker du på "Bibliotek" i menyen til venstre for å få tilgang til spillelistene dine. Spillelister vil også være synlige under "Se senere" og andre spillelister i samme meny.

Ved å klikke på spillelistenavnet vises spillelisten du kan redigere eller spille av.

For å begynne å spille av videoer i spillelisten, klikker du på det enkelte videominiatyrbildet eller velger "Spill av" for å begynne avspilling fra den første videoen.

Hvis du vil endre personvernnivået for spillelisten din, klikker du på rullegardinmenyen for personvern under navnet på spillelisten.

Du kan velge offentlig, privat eller ikke oppført - endringer du gjør vil bli brukt automatisk.

Hvis du vil endre navnet eller beskrivelsen på spillelisten, trykker du på "Blyant" -ikonet ved siden av disse seksjonene.

Hvis du vil la andre brukere legge til videoer i en spilleliste du har opprettet, velger du trepunktsmenyikonet og klikker deretter på "Samarbeid".

I "Collaborate" -menyen, velg glidebryteren ved siden av "Collaborators Can Add Videos to This Playlist" og klikk deretter "Done" for å bekrefte.

For å slette spillelisten din helt, klikk på trepunktsmenyikonet og velg deretter alternativet "Slett spilleliste".

YouTube vil be deg om å bekrefte valget ditt her, så klikk "Slett" for å gjøre det.

Når YouTube-spillelisten er bekreftet, blir den slettet.

Dette vil imidlertid bare slette spillelisten. Alle videoer du har lastet opp separat, blir opprettholdt på kontoen din, og det samme gjelder videoer du har lagt til i spillelisten din fra andre kanaler.

På Android, iPhone og iPad

For mobilbrukere på iPhone, iPad og Android kan du se eksisterende spillelister du har opprettet eller abonnerer på, ved å trykke på "Bibliotek" i bunnmenyen.

Spillelister vil være synlige under "Spillelister" -delen her. Ved å trykke på spillelistenavnet får du mer informasjon om spillelisten.

For å begynne å spille spillelisten din fra begynnelsen, trykk på den røde “Spill av” -knappen.

Du kan også spille av videoer individuelt ved å velge videoens miniatyrbilde.

For å redigere spillelisten, trykk på “Blyant” -knappen.

Herfra kan du angi spillelistens navn, beskrivelse, personvernnivå, og om du vil at andre brukere skal legge til videoer i den eller ikke under "Samarbeid" -delen.

Trykk på "Lagre" -knappen øverst til høyre når du er ferdig.

For å slette spillelisten, trykk på trepunktsmenyikonet øverst til høyre.

Herfra trykker du på alternativet "Slett spilleliste".

YouTube vil be deg om å bekrefte - velg "Slett" for å gjøre det.

Når bekreftet, slettes YouTube-spillelisten.