Hvordan kartlegge nettverksstasjoner fra ledeteksten i Windows

Kartlegging av en nettverksstasjon til en delt mappe fra Windows grafiske grensesnitt er ikke vanskelig. Men hvis du allerede kjenner nettverksstien til den delte mappen, kan du kartlegge stasjoner mye raskere ved hjelp av ledeteksten.

Kartlegging av en stasjon til en nettverksdeling tildeler som deler en stasjonsbokstav, slik at det er lettere å jobbe med. Vi bruker  net use kommandoen i ledeteksten for å kartlegge en nettverksstasjon for denne opplæringen. Du kan også bruke den samme kommandoen i PowerShell hvis du foretrekker det.

For å kartlegge en nettverksstasjon, skriv inn følgende kommando og trykk deretter Enter:

nettbruk DRIVE: PATH

DRIVE er stasjonsbokstaven du vil bruke, og PATH er hele UNC-banen til delingen. Så for eksempel, hvis vi ønsket å kartlegge stasjonsbokstaven S til delingen \\ tower \ filmer, bruker vi følgende kommando:

netto bruk s: \\ tårn \ filmer

Hvis delingen du kobler til er beskyttet med en slags godkjenning, og du helst ikke vil skrive inn legitimasjonen hver gang du åpner nettverksstasjonen, kan du legge til brukernavn og passord i kommandoen med  /user: bryteren. For eksempel, hvis vi ønsket å koble til den samme andelen ovenfra, men med brukernavnet HTG og passordet CrazyFourHorseMen, bruker vi kommandoen:

nettbruk s: \\ tower \ filmer / bruker: HTG CrazyFourHorseMen

Som standard er tilordnede stasjoner ikke vedvarende. Hvis vi kartlegger stasjoner ved hjelp av kommandoene vi har snakket om så langt, ville de tilordnede stasjonene forsvinne når du startet datamaskinen på nytt. Hvis du heller vil at de tilordnede stasjonene holder seg, kan du gjøre dem vedvarende ved å bruke  /persistent bryteren. Bryteren fungerer som en bryter:

  • / vedvarende: Ja:  Oppretter vedvarende tilkoblingen. Fremtidige tilkoblinger du lager med kommandoen i løpet av samme økt, er også vedvarende (du trenger ikke fortsette å bruke bryteren) før du bruker  /persistent:No bryteren til å slå den av.
  • / vedvarende: Nei:  Slår av utkoblingen. Fremtidige forbindelser du lager, er ikke vedvarende før du slår på bryteren igjen.

Så i hovedsak kan du skrive noe som følgende kommando:

nettbruk s: \\ tower \ filmer / bruker: HTG CrazyFourHorseMen / vedvarende: Ja

Og stasjonskartet ville være vedvarende. All fremtidig kartlegging du oppretter (selv om du ikke bruker  /persistent:Yes bryteren) vil også være vedvarende til du slår den av med  /persistent:No bryteren.

Hvis du noen gang trenger å slette en kartlagt nettverksstasjon, er alt du trenger å gjøre å spesifisere stasjonsbokstaven og legge til / delete-bryteren. For eksempel vil følgende kommando slette stasjonskartleggingen vi tildelte stasjon S:

netto bruk s: / slett

Du kan også bruke stjernen som et jokertegn hvis du noen gang vil slette alle dine tilordnede stasjoner på en gang:

netto bruk * / slett

Og det er alt det er til det. Når du er vant til å bruke kommandoen, vil du finne den mye raskere enn å klikke gjennom File Explorer-grensesnittet - spesielt hvis du ofte jobber med kartlagte stasjoner.