Slik sletter du YouTube-seerloggen (og søkeloggen)

YouTube husker hver video du noen gang har sett, forutsatt at du er logget på med Google-kontoen din. YouTube bruker denne historikken for anbefalinger, og til og med oppfordrer deg til å se gamle videoer på nytt. Slik rengjør du seerloggen din - eller slutter å samle den.

Se- og søkehistorikken lagres bare hvis du er logget på YouTube med Google-kontoen din mens du ser på.

Fjern elementer fra seerloggen din (og søkeloggen)

YouTubes Android-app har en inkognitomodus du kan aktivere for å midlertidig forhindre at den samler inn historikk. Du kan til og med få YouTube til å slutte å samle seerloggen din helt ved hjelp av instruksjonene nedenfor. Så hvis du skal se på noe du ikke vil ha i historikken din, kan du bruke tipsene nedenfor i stedet.

Men hvis du allerede har sett en video, hjelper ikke inkognitomodus, og du må fjerne den fra historikken din hvis du ikke vil se den igjen.

For å gjøre dette i nettleseren din, gå til YouTube-nettstedet og klikk på menyknappen øverst til venstre på siden. Klikk på "Historikk" -alternativet under Bibliotek i sidefeltet.

For å fjerne et element fra seerloggen din, klikk eller trykk på "X" til høyre for den. Du må holde musepekeren over videoen for å se "X" på skrivebordssiden.

Du kan også velge "Søkehistorikk" her for å se hele listen over søk du har gjort på YouTube. Klikk på "X" til høyre for et søk for å slette det.

Du kan også slette elementer fra seerloggen din i YouTube-appen for iPhone, Android eller iPad.

For å gjøre det, trykk på "Bibliotek" -ikonet på verktøylinjen nederst i appen, og trykk deretter på "Historikk" -alternativet.

Trykk på menyknappen til høyre for en video, og trykk deretter på alternativet "Fjern fra seerlogg".

Vi ser ikke en måte å se hele søkeloggen din og fjerne individuelle søk fra den i YouTube-mobilappen. Du kan bruke YouTube-nettstedet til å fjerne individuelle søk. Du kan også tømme hele YouTube-søkeloggen fra appen ved å bruke instruksjonene nedenfor.

Fjern hele seerloggen (og søkeloggen)

I stedet for å slette enkeltviste videoer, kan du bare tømme hele seerloggen fra Googles servere. Vær advart: Dette vil gjøre YouTubes videoanbefalinger verre, da YouTube ikke vet hvilke typer videoer du liker å se.

For å gjøre dette på YouTube-nettstedet, klikk på menyknappen øverst til venstre på siden, og klikk deretter på "Historikk" -alternativet. Til høyre for videoene du har sett, klikker du på kommandoen "Fjern all seerlogg".

En dialogboks vises der du blir bedt om bekreftelse. Klikk på "Fjern seerlogg" for å bekrefte valget.

For å slette YouTube-søkeloggen din, klikk "Søkehistorikk" under Historiktype her, og klikk deretter kommandoen "Slett hele søkeloggen".

For å tømme hele historikken din i YouTube-mobilappen, gå til Bibliotek> Historikk. Trykk på menyknappen øverst i appen, og trykk deretter på "Historikkinnstillinger" -alternativet.

Rull ned og trykk på "Fjern seerlogg" under Historie og personvern.

Du kan også trykke på "Tøm søkeloggen" her for å tømme hele YouTube-søkeloggen.

Bruk YouTubes inkognitomodus

Hvis du skal se på noen pinlige videoer du ikke vil at YouTube skal huske senere, kan du prøve å bruke YouTubes inkognitomodus.

Foreløpig er YouTubes inkognitomodus ny og bare tilgjengelig i Android-appen. I fremtiden vil Google forhåpentligvis legge til denne funksjonen i iPhone-appen, nettstedet og YouTube-appene for andre plattformer.

For å aktivere inkognitomodus, trykk på profilbildet ditt øverst til høyre i YouTube Android-appen, og trykk deretter på “Inkognitomodus” på menyskjermen som vises. Etter at du har aktivert inkognitomodus, lagres ikke alle søk du gjør og videoer du ser i den aktuelle økten.

RELATERT: Slik bruker du YouTubes nye inkognitomodus for å skjule seerloggen din

Sett YouTube History Collection på pause

Du kan ikke aktivere YouTubes inkognitomodus på de fleste plattformer, men du kan gjøre noe nesten like bra: Sett YouTube-seerloggen din på pause før du ser på noe du ikke vil ha i historikken din.

Denne innstillingen gjelder for hele kontoen, så YouTube vil slutte å huske videoer du så på alle enhetene dine - iPhone, Android, iPad, nettsted, Roku, smart-TV eller noe annet - forutsatt at du er logget på YouTube med kontoen din på den enheten .

For å gjøre dette via nettet, besøk YouTubes nettsted og klikk på "Historikk" i sidefeltet. Klikk på koblingen "Pause seerlogg" til høyre for YouTube-seerloggen din.

YouTube vil advare deg om at den ikke vil samle noen seerlogg mens du har stoppet denne midlertidig, noe som vil gjøre anbefalingene verre. Klikk på "Pause" for å fortsette.

Du kan også velge "Søkehistorikk" her og klikke på "Stopp søkelogg midlertidig" for å hindre YouTube i å huske søkene du gjør.

For å gjøre dette via YouTube-appen for iPhone, Android eller iPad, gå til Bibliotek> Historie. Åpne menyen på siden Historikk, og trykk deretter på "Historikkinnstillinger" -knappen.

Bla ned til delen Historie og personvern og aktiver alternativet "Pause Watch History".

Du kan også aktivere alternativet "Pause søkeloggen" her for å forhindre at YouTube samler inn søkeloggen din.

YouTube slutter å huske videoer du har sett, slik at du kan se alle  Peppa Pig  du ønsker uten at YouTube husker det.

Når du er ferdig med å binge og vil at YouTube skal huske seerloggen din igjen, kan du komme tilbake hit og klikke "Slå på seerlogg" (på nettstedet) eller deaktivere alternativet "Pause seerlogg" (i appen).

Du kan la seerloggen være deaktivert så lenge du vil - til og med for alltid. Det er opp til deg.

For å holde barnevideoer utenfor YouTube-historikken din, kan du også bare gi dem YouTube Kids-appen. Søk og videoer i den barnevennlige YouTube Kids-appen vises ikke i den vanlige YouTube-seerloggen din.

Husk: Selv om du har stoppet YouTube-seerloggen din midlertidig, vil nettleseren din fortsatt lagre YouTube-nettsidene du ser i nettleserloggen. Dette gjelder ikke hvis du ser på YouTube i en app, selvfølgelig. Men i en nettleser vil nettleseren din huske YouTube-websider som alle andre sider du har besøkt.

RELATERT: Slik tømmer du historikken din i hvilken som helst nettleser

Bildekreditt: NIP photography / Shutterstock.com.