Slik sletter du et lagret Wi-Fi-nettverk på Windows 10

Windows 10 lagrer en liste over Wi-Fi-nettverk du kobler til sammen med passfraser og andre innstillinger. Hvis du vil stoppe PCen fra å koble seg til et nettverk automatisk, må du få Windows til å "glemme" Wi-Fi-nettverket.

Prosessen var åpenbar i Windows 7, hvor du bare kunne velge "Manage Wireless Networks" i Kontrollpanelets nettverks- og delingssenter og slette lagrede nettverk. Windows 8 fjernet dette alternativet og tvang deg til å bruke kommandopromptkommandoer. Men i Windows 10 gir Microsoft nok en gang et grafisk grensesnitt for dette.

Slik glemmer du raskt et lagret Wi-Fi-nettverk

Microsoft effektiviserte endelig denne prosessen i Windows 10 Fall Creators Update, slik at du ikke trenger å grave gjennom Innstillinger-appen eller Kontrollpanel.

Bare åpne Wi-Fi-popupen fra varslingsområdet ditt, også kjent som systemstatusfeltet. Høyreklikk eller trykk lenge på navnet på nettverket du vil glemme, og velg "Glem".

Dette fungerer bare hvis du er i nærheten av Wi-Fi-nettverket og det vises i listen. Hvis du vil slette et Wi-Fi-nettverk enheten din ikke kan se for øyeblikket, må du bruke Innstillinger-appen.

Slik glemmer du et lagret Wi-Fi-nettverk fra Innstillinger

RELATERT: Slik feilsøker du problemer med trådløs ruter

For å glemme et lagret Wi-Fi-nettverk som ikke er i nærheten, må du legge det gamle kontrollpanelet bak og bruke den nye Innstillinger-appen. “Manage Wireless Networks” -funksjonen er ikke lenger tilgjengelig i Network and Sharing Center.

Gå til Innstillinger> Nettverk og Internett for å komme i gang.

Velg kategorien "Wi-Fi" og klikk på "Administrer kjente nettverk" -linken.

Du ser en liste over alle Wi-Fi-nettverk du har koblet til. For å glemme et nettverk, klikk på det og klikk på "Glem". Du kan bruke søke-, sorterings- og filtreringsalternativene for å finne et nettverk i denne listen.

Neste gang du kobler til et nettverk, blir du bedt om passordfrasen, og Windows setter den opp fra bunnen av.

Slik glemmer du et lagret nettverk fra ledeteksten

Du kan også gjøre dette fra ledeteksten, hvis du foretrekker det. På Windows 8 og 8.1 var dette den eneste innebygde måten å glemme Wi-Fi-nettverk fordi Microsoft ikke ga noen grafiske verktøy.

Start et ledetekstvindu som administrator for å komme i gang. For å gjøre dette, åpne Start-menyen, søk etter "Kommandoprompt", høyreklikk på Kommandoprompt-snarveien og velg "Kjør som administrator.

Skriv inn følgende kommando og trykk "Enter" for å vise en liste over lagrede Wi-Fi-nettverk:

netsh wlan viser profiler

Finn profilnavnet til nettverket du vil glemme. Skriv inn følgende kommando, og erstatt “PROFILNAVN” med navnet på nettverket du vil glemme:

netsh wlan slett profilnavn = "PROFILNAVN"

La oss for eksempel si at du vil fjerne et nettverk med navnet “BTWiFi”. Du skriver inn følgende kommando:

netsh wlan slett profilnavn = "BTWiFi"