Hvordan lage en oppstartbar klon på Mac-harddisken

Det er mange grunner til at du vil starte opp fra en ekstern stasjon. Hvis du vil beholde filene synkronisert mellom en stasjonær og en bærbar datamaskin, utvide lagringsplassen eller ha en oppstartbar sikkerhetskopi av systemet ditt, er det en skjult funksjon i Diskverktøy som gjør det enkelt.

Generelt vil oppstart fra en ekstern stasjon være tregere, selv med nye Thunderbolt- og USB-C-stasjoner. De er fremdeles mye tregere enn solid state-stasjoner (SSD-er) som finnes i de fleste nye Mac-maskiner. Så selv om dette ikke anbefales til daglig bruk, er det fortsatt mulig.

Rett fra diskverktøy, ingen tredjepartsapper nødvendig

Slå av Diskverktøy fra Spotlight (Command + Space) eller Verktøy-mappen i applikasjonene dine. Du blir møtt med en liste over alle volumene dine, inkludert den interne harddisken (sannsynligvis kalt OS X eller Macintosh HD) og den eksterne harddisken.

Her kommer vi til den skjulte funksjonen vi nevnte.

"Gjenopprett" -knappen i Diskverktøy kopierer filene fra en sikkerhetskopi til hovedstasjonen. Den er ment å brukes fra gjenopprettingsmodus for å gjenopprette harddisken etter en feil.

Men hvis du velger den eksterne stasjonen som gjenopprettingsmål, kan du snu handlingen og kopiere filer fra hovedstasjonen til sikkerhetskopien. Velg den eksterne stasjonen i sidefeltet, klikk på "Gjenopprett" i menyen, og velg deretter hovedstasjonen som alternativet "Gjenopprett fra". Du kan også velge et ISO-bilde, men det har ikke mye bruk her.

Klikk "Gjenopprett", og Diskverktøy starter kopieringsprosessen. Dette kan ta ganske lang tid, avhengig av hastigheten på den eksterne stasjonen og forbindelsen til Mac-en, så det er best å ha en rask harddisk med Thunderbolt-, USB-C- eller USB 3.0-tilkoblinger.

Og det er det! Når Diskverktøy er ferdig, kan du slå av Mac-en og holde nede Alternativ når du starter den på nytt. Dette bringer opp oppstartsbryteren og lar deg starte fra den eksterne harddisken. Du kan bruke Macen din som vanlig, men husk at den er atskilt fra installasjonen på din viktigste interne harddisk. Eventuelle innstillinger du endrer eller filer du lagrer der, gjenspeiles ikke i den primære installasjonen.

Du kan gjøre den samme prosessen omvendt hvis du trenger å kopiere filene tilbake, eller gjenopprette sikkerhetskopien hvis datamaskinen bestemmer seg for å bryte.

Bildekreditter: Shutterstock