Slik avslutter du abonnementet på en YouTube-kanal

YouTube har innhold på nesten alle tenkelige emner, og selv om noen kanaler er verdt å trykke på abonnementsknappen, er det ganske enkelt ikke andre. Hvis du abonnerer på YouTube-kanaler du ser lenger, kan du avslutte abonnementet ved å følge disse trinnene.

Hvis videofeeden din er mettet, foretrekker du kanskje YouTube-funksjonen Se senere før du bestemmer deg for å redusere kanalabonnementene dine. Dette bidrar til å lage en personlig spilleliste med videoer du faktisk vil se, i stedet for å la YouTube bestemme selv.

RELATERT: Slik bruker du Se senere på YouTube

Avmelding fra YouTube-kanaler på nettet

Som et Google-produkt bruker YouTube Google-kontoen din til å opprettholde en personlig liste over kanalabonnement, videoanbefalinger og mer.

Hvis du vil avslutte abonnementet på en YouTube-kanal på nettet, må du logge på Google-kontoen din først. Når du er logget på, er det noen få metoder du kan bruke for å avslutte abonnementet på en kanal.

Fra Channel Landing Page

En liste over de mest populære YouTube-kanalabonnementene dine er oppført under delen "Abonnementer" i menyen til venstre. Hvis du velger en av kanalene som er oppført her, kommer du til kanalens destinasjonsside, og gir deg en oversikt over videoene, spillelistene og annen informasjon som er tilgjengelig for å se.

Hvis du abonnerer på en kanal, ser du knappen "Abonnert" øverst til høyre ved siden av varselikonet. Hvis du ikke abonnerer, vil denne knappen si "Abonner" i stedet.

For å avslutte abonnementet på kanalen, klikk på "Abonnert" -knappen.

YouTube vil be deg om bekreftelse. Klikk på "Avmeld" for å bekrefte at du ønsker å avslutte abonnementet på den kanalen.

Når du er bekreftet, avslutter abonnementet ditt på kanalen, og du bør slutte å motta varsler om det i feeden din. Imidlertid kan YouTube-algoritmen fortsette å anbefale videoer fra kanalen fra tid til annen.

RELATERT: Hvordan fungerer YouTube-algoritmen?

Fra en lagt ut video

Du kan også raskt avslutte abonnementet på en YouTube-kanal fra en video som er lagt ut av den kanalen. "Abonnert" -knappen er plassert til høyre for kanalnavnet, under selve videoen på YouTube-videosiden.

Ved å klikke på denne knappen utføres den samme handlingen som "Abonnert" -knappen på kanalsiden. YouTube vil be deg om bekreftelse - klikk på "Avmeld" for å bekrefte og fjerne abonnementet på den kanalen fra kontoen din.

Bruke YouTube-abonnementslisten

Hvis du ikke vet hvilke kanaler du abonnerer på for øyeblikket, eller hvis du ønsker å avslutte abonnementet på flere kanaler samtidig, kan du bruke abonnementslisten.

For å få tilgang til dette, klikk på "Abonnementer" i YouTubes venstre meny.

Herfra klikker du på "Administrer" -knappen øverst til høyre, nær kontoikonet og YouTube-varsler.

En liste over dine aktive abonnementer vil være synlig på neste side. For å avslutte abonnementet, klikk på "Abonnert" -knappen ved siden av en av disse kanalene.

Som med de andre metodene, vil YouTube be om bekreftelse på at du faktisk ønsker å avslutte abonnementet. Velg "Avmeld" for å bekrefte.

Når abonnementet er bekreftet, fjernes det. Du kan deretter gjenta dette trinnet for andre kanaler på denne listen, hvis du ønsker det.

Avmelding fra YouTube-kanaler i YouTube-appen

Du foretrekker kanskje å avslutte abonnementet på YouTube-kanaler ved hjelp av YouTube-appen på Android, iPhone eller iPad. Som YouTube på nettet kan du avslutte abonnementet på en kanals destinasjonsside, fra en video lagt ut av den kanalen eller fra listen over kanalabonnement.

Som tidligere krever avmelding at du først er logget på Google-kontoen din på Android- eller Apple-enheten. Hvis du er logget på flere Google-kontoer på enheten din, trykker du på kontoikonet øverst til høyre og velger deretter navnet ditt i "Konto" -menyen for å bytte mellom dem.

Fra en kanallandingsside

Du kan se en liste over innsendte videoer, spillelister og annen informasjon for en kanal fra hovedkanalområdet.

I likhet med nettversjonen av YouTube-grensesnittet, bør du kunne se ordet "Abonnert" synlig under kanalnavnet og antallet abonnenter under "Hjem" -fanen for den kanalen.

Trykk på denne knappen for å avslutte abonnementet på kanalen.

YouTube vil be om bekreftelse - trykk på "Avmeld" -knappen for å bekrefte.

Når det er bekreftet, blir abonnementet ditt på den kanalen fjernet fra kontoen din.

Fra en lagt ut video

Hvis du ser på en video lagt ut av en kanal, kan du raskt avslutte abonnementet på selve kanalen ved å bruke en lignende prosess som metodene vist ovenfor.

Under en spillende video i YouTube-appen er relevant informasjon om videoen og selve kanalen, inkludert kanalnavnet. Hvis du abonnerer på en kanal, vises knappen "Abonnert" til høyre for kanalnavnet. Trykk på denne knappen for å avslutte abonnementet.

Trykk på "Avmeld" for å bekrefte.

Abonnementet ditt på den kanalen avsluttes umiddelbart etter at du har bekreftet valget.

Bruke YouTube-abonnementslisten

Menyen nederst i YouTube-appen lar deg veksle mellom ditt eget videobibliotek (viser YouTube-seerloggen din), YouTube-kontovarsler, samt en liste over kanalabonnementene dine under "Abonnementer".

Trykk på "Abonnementer" -ikonet for å se YouTube-abonnementslisten din.

Dette vil vise en liste over videoer, vist i rekkefølgen de ble lagt ut i, med de nyeste videoene øverst. En liste over kanalabonnement er synlig som ikoner i karusellen øverst på menyen.

Du kan trykke på et av disse kanalikonene for å bare se videoene som er lagt ut av den kanalen.

Hvis du vil avslutte abonnementet, trykker du på trepunktsmenyikonet ved siden av tittelen på en video lagt ut av kanalen du ønsker å avslutte abonnementet på.

Derfra trykker du på "Avmeld".

Bekreft valget ditt ved å trykke på alternativet "Avmeld".

Når du har bekreftet valget ditt, vil abonnementet ditt på kanalen slutte, og kanalen (sammen med videoer som er lagt ut) blir fjernet fra abonnementslisten.