Hvordan skjule NVIDIAs GeForce Experience-overleggsikoner i spillet og Alt + Z-varsel

Den siste versjonen av NVIDIAs GeForce Experience-programvare gir et nytt "Share" -overlegg i spillet som erstatter den gamle "ShadowPlay" -funksjonen. Installer GeForce Experience 3.0, logg på, så ser du popup-vinduet "Trykk Alt + Z for å dele spillingen" og ikonene nederst til høyre på skjermen hver gang du starter et spill.

Hva er ikonene og varslene til?

RELATED: Slik stiller du PC-spillens grafiske innstillinger uten anstrengelse

Disse ikonene vises på skjermen når NVIDIA Share-funksjonen tar opp spillet ditt. Som standard tar det alltid opp spillingen din for "Instant Replay" -funksjonen.

NVIDIAs “Instant Replay” -funksjon lagrer automatisk de siste fem minuttene av spillet ditt i en buffer. Du kan øke eller redusere antall minutter det sparer, hvis du vil. Når du spiller et spill og det skjer noe kult, kan du åpne overlegget, klikke "instant Replay" og klikke "Lagre" for å lagre det i en fil på datamaskinen. Hvis du ikke ber GeForce Experience om å lagre spillet ditt, blir ingenting lagret på harddisken din, og den midlertidige bufferen blir kastet.

Med andre ord fungerer dette akkurat som den automatiske spillopptaksfunksjonen på PlayStation 4 og Xbox One-konsollene.

Dette er ikke den eneste måten å spille inn spill på. Du kan deaktivere Instant Replay og deretter åpne overlayet for å bruke "Record" -funksjonen bare når du vil registrere noe manuelt. Selv om du deaktiverer varselet og ikonene, kan du fortsatt trykke Alt + Z for å se og bruke Del overlegget når som helst.

Slik skjuler du Alt + Z-varselet

For å skjule popup-meldingen "Trykk Alt + Z for å dele gameplayet" og forhindre at det vises hver gang du starter et spill, må du bruke Del-overlegget.

Trykk på Alt + Z for å åpne delingsoverlegget. Dette fungerer selv når du ikke er i et spill - overlegget vises over Windows-skrivebordet. Klikk på det tannhjulformede "Innstillinger" -ikonet på høyre side av overlegget.

Bla ned til delen "Varsler" og klikk på den.

Sett varselet "Åpne / lukk delingsoverlegg" til "Av". Du kan deretter lukke overlegget ved å klikke på “x” øverst på skjermen. Meldingen vises ikke når du starter et spill i fremtiden.

Hvordan skjule overleggsikonene

Hvis du ikke vil se ikonene, har du noen alternativer. Du kan enten deaktivere Instant Replay helt, eller la Instant Replay være aktivert og skjule overleggsikonene.

Alternativ ett: Deaktiver øyeblikkelig avspilling

Du må kontrollere disse ikonene fra "Del" -overlegget. For å starte den, trykk Alt + Z. Du kan også åpne GeForce Experience-applikasjonen og klikke på "Del" -ikonet til venstre for navnet ditt.

"Instant Replay" -funksjonen er den eneste funksjonen for spillopptak som er aktivert som standard. Hvis du ikke vil bruke Instant Replay, kan du deaktivere den. Dette vil også føre til at ikonene forsvinner.

For å deaktivere Instant Replay, klikk på "Instant Replay" -ikonet i overlegget og velg "Slå av".

Hvis du har aktivert andre GeForce Experience-opptaksfunksjoner, må du kanskje deaktivere dem herfra før ikonene forsvinner.

Du får se meldingen "Øyeblikkelig avspilling er nå av" øverst til høyre på skjermen. Ikonene forsvinner umiddelbart hvis du kontrollerer denne innstillingen fra et spill.

GeForce Experience vil huske denne endringen, så du trenger ikke å gjøre denne endringen igjen for hvert enkelt spill. Øyeblikkelig avspilling blir deaktivert hele systemet til du aktiverer det på nytt.

Trykk på Alt + Z for å lukke overlegget og fortsette å spille uten at ikonene kommer i veien.

Alternativ to: Deaktiver statusoverlegget, la øyeblikkelig avspilling være aktivert

Hvis du vil bruke Instant Replay eller en annen opptaksfunksjon uten disse ikonene på skjermen, kan du.

For å gjøre dette, åpne overlegget med Alt + Z og klikk deretter på det tannformede "Innstillinger" -ikonet på høyre side av skjermen. Velg “Overlays” i menyen som vises.

Velg "Statusindikator" -overlegg og klikk "Av". Ikonene nederst til høyre på skjermen forsvinner umiddelbart, selv om du har aktivert Instant Replay eller en annen GeForce Experience-opptaksfunksjon.

Du kan nå spille spill uten de alltid ikonene på skjermen.