Hvordan fjerne en EFI-systempartisjon eller GPT-beskyttelsespartisjon fra en stasjon i Windows

Det er flere grunner til at du kan ende opp med en beskyttet partisjon du ikke kan slette på en stasjon. For eksempel lager Mac-maskiner 200 MB partisjoner ved starten av en ekstern stasjon når du setter opp Time Machine på den.

Windows Disk Management-verktøyet kan normalt ikke slette disse partisjonene, og du vil se alternativet "Slett volum" nedtonet. Det er fortsatt en måte å fjerne partisjonen på, men den er skjult.

Forsiktighet!

Først av alt, ikke prøv å gjøre dette på Macens interne systemstasjon. Ja, hvis du bruker Boot Camp på din Mac og starter opp i Windows, vil du se en "EFI System Partition" i begynnelsen av din Macs interne stasjon. La det være. Denne partisjonen er nødvendig, og du bør ikke prøve å fjerne den. Det er låst av en grunn.

Imidlertid oppretter Mac OS X også en EFI-systempartisjon eller GPT-beskyttelsespartisjon i begynnelsen av en ekstern stasjon når du setter opp Time Machine. Hvis du fortsatt bruker stasjonen for sikkerhetskopiering av Time Machine, la den 200 MB partisjonen være alene.

Den ene gangen du vil gjøre dette, var da du tidligere brukte en stasjon for Time Machine-sikkerhetskopier, men du er ferdig med det og vil bruke den til noe annet. 200 MB-partisjonen i begynnelsen av stasjonen vil nekte å bli slettet, og du må gå utover Diskhåndteringsverktøyet for å slette den.

Denne prosessen vil faktisk tørke hele den eksterne stasjonen. Du kan ikke bare fjerne 200 MB partisjonen og la andre partisjoner være i fred - du vil tørke innholdet på stasjonen og starte på nytt med en ny partisjonstabell. Hvis du har noen viktige filer på stasjonen, må du sørge for at du har kopier av dem før du fortsetter. Hvis de er i Time Machine-sikkerhetskopiformat og du ikke har tilgang til en Mac, kan du gjenopprette Time Machine-sikkerhetskopier på Windows.

Legg merke til disknummeret

RELATERT: Forstå harddiskpartisjonering med diskadministrasjon

Du kan faktisk ikke bruke Disk Management-verktøyet for det meste av dette, men du kan bruke det til en ting. Legg merke til nummeret på disken du vil fjerne partisjonen fra. For eksempel i skjermbildet nedenfor er den eksterne stasjonen vi vil tørke partisjonen fra, "Disk 2". Det er faktisk den tredje i listen, men det er fordi den første disken er "Disk 0" og systemet teller fra 0. Husk dette nummeret for senere.

Hvis du ikke har åpnet DIsk Management-verktøyet ennå, kan du gjøre det ved å høyreklikke nederst til høyre på skjermen på Windows 8 eller 8.1 og velge Disk Management. På hvilken som helst versjon av Windows kan du trykke Windows Key + R, skrive diskmgmt.msc i dialogboksen Kjør og trykke Enter.

Tørk av stasjonens partisjonstabell

Du må nå tørke stasjonens partisjonstabell helt. Dette fjerner 200 MB-partisjonen, samt alle de andre partisjonene på disken, og sletter stasjonen. Du mister alt på det, og du må partisjonere det på nytt senere.

For å gjøre dette, åpne et ledetekstvindu som administrator. I Windows 8 eller 8.1 høyreklikker du i bototm-venstre hjørne av skjermen og velger "Kommandoprompt (administrator)." I Windows 7, søk Start-menyen etter snarveien "Kommandoprompt", høyreklikk på den og velg "Kjør som administrator."

Skriv inn følgende kommando og trykk Enter for å kjøre den:

diskpart

Dette lanserer diskpart-kommandolinjeverktøyet som brukes til avanserte diskpartisjoneringsoppgaver. Du vil se meldingen endres til “DISKPART” når du har gjort det.

Skriv inn følgende kommando for å se en liste over vedlagte disker på datamaskinen. Legg merke til nummeret på disken med 200 MB-partisjonen. Hvis du brukte Disk Management-verktøyet for å finne dette nummeret tidligere, bør det være det samme nummeret:

liste disk

Skriv inn følgende kommando, og erstatt # med nummeret på disken du vil tørke:

velg disknummer

For eksempel er disken vi vil tørke i eksemplet her Disk 2. Derfor skriver vi "velg disk 2".

Vær veldig forsiktig med at du velger riktig disknummer. Du vil ikke tørke feil disk ved et uhell.

Advarsel : Kommandoen nedenfor tørker effektivt av stasjonen. Du mister alle filene på en hvilken som helst partisjon på stasjonen. Forsikre deg om at du har valgt riktig disknummer før du fortsetter!

Til slutt kjører du følgende kommando for å fjerne all partisjonsinformasjon fra stasjonen. Dette "renser" all partisjonsinformasjon fra stasjonen, tørker den effektivt og gjør den til en stor, upartisjonert del av rommet:

ren

Når den rene kommandoen er ferdig, er du ferdig. Alle partisjonene - inkludert den irriterende 200 MB beskyttede partisjonen - vil bli slettet fra stasjonen. Du kan forlate diskpart-ledeteksten med følgende kommando, og deretter lukke ledetekstvinduet:

exit

Lag nye partisjoner

RELATERT: Hva er forskjellen mellom GPT og MBR når du partisjonerer en stasjon?

Gå tilbake til Disk Management-verktøyet, og du vil se at stasjonen er en stor del av "Ufordelt" plass. Høyreklikk på stasjonens navn og velg "Initialiser disk."

Velg enten GPT- eller MBR-partisjonsstilen for disken, og den begynner å fungere som enhver annen disk. Du kan deretter opprette partisjonene du vil ha på disken, uten 200 MB partisjon som dukket opp fast foran på disken før.

Hvis du noen gang ender opp med en stasjon som inneholder partisjoner, kan du ikke slette - eller hvis du bare vil starte partisjoneringen fra bunnen av - bruk diskpart-kommandoen til å "rense" den.