Slik sletter du fotoalbum på iPhone, iPad og Mac

Det er enkelt å rote i Photos-appen med forskjellige fotoalbum. Det kan være noe du opprettet for mange år siden og glemte, eller noe en app opprettet for deg. Slik sletter du fotoalbum på iPhone, iPad og Mac.

Slett fotoalbum på iPhone og iPad

Photos-appen på iPhone og iPad gjør det enkelt å legge til, organisere og slette album. I tillegg kan du slette flere album samtidig fra albumredigeringsskjermen.

RELATERT: Slik organiserer du iPhone-bildene dine med album

Når du sletter et fotoalbum, slettes det ikke bilder som er inne i albumet. Bildene vil fortsatt være tilgjengelige i Nylig-albumet og i andre album.

For å starte prosessen, åpne "Bilder" -appen på iPhone eller iPad og naviger deretter til "Album" -fanen.

Du finner alle albumene dine i delen "Mine album" øverst på siden. Trykk her på "Se alle" -knappen øverst til høyre.

Du ser nå et rutenett med alle albumene dine. Bare trykk på "Rediger" -knappen øverst til høyre.

Du vil nå være i albumredigeringsmodus, i likhet med redigeringsmodus på startskjermen. Her kan du dra og slippe album for å omorganisere dem.

For å slette et album, trykk bare på den røde “-” - knappen som du finner øverst til venstre på et albumbilde.

Fra popup-meldingen, bekreft deretter handlingen ved å velge "Slett album" -knappen. Du kan slette et hvilket som helst album annet enn “Nylig” og “Favoritter” albumene.

Når du har bekreftet, vil du legge merke til at albumet vil bli fjernet fra listen Mine album. Du kan fortsette å slette album ved å følge den samme prosessen. Når du er ferdig, trykker du på “Ferdig” -knappen for å gå tilbake til å bla gjennom albumene dine.

Slett fotoalbum på Mac

Prosessen med å slette et fotoalbum fra Photos-appen på Mac er enda enklere enn på iPhone og iPad.

Åpne "Bilder" -appen på din Mac. Gå nå til sidefeltet, og utvid mappen "Mine album". Her ser du etter mappen du vil slette, og høyreklikker den deretter.

Velg "Slett album" fra hurtigmenyen.

Du ser nå en forgrunnsvindu som ber deg om bekreftelse. Klikk på "Slett" -knappen her.

Albumet blir nå slettet fra iCloud Photo Library, og endringen blir synkronisert på alle enhetene dine. Igjen, dette vil ikke påvirke noen av bildene dine.

Ny i Photos-appen? Her er et par funksjoner du kanskje ikke vet om:

  • Bilder-appen kan fikse dine kroke bilder automatisk.
  • Du kan skjule bilder du ikke vil se i Nylig-albumet.

RELATERT: Slik skjuler du private bilder og videoer på iPhone eller iPad